Dvojitá zrada: Podvádí mě s nejlepší kamarádkou!

fashion

Moment, kdy zjistíte, že je vám partner nevěrný, je jedním z nejtěžších okamžiků vašeho života. Nevěra bolí, zraňuje a je těžké se s ní vyrovnat. Hlavou vám víří nekonečné množství otázek, ptáte se: „Proč? S kým? Jak dlouho? Co si teď máte počít, jak se zachovat a má smysl pátrat po detailech partnerovy nevěry?


Dvojnásobná bolest


Tak a je to venku! Zjistila jste, s kým vás partner podvádí. S VAŠÍ NEJLEPŠÍ KAMARÁDKOU! Tak tohle jste určitě nečekala. Vždycky se vám líbilo, že spolu ti dva dobře vychází, ale že by v tom bylo něco víc?


Neumíte ten šok zpracovat, pořád myslíte na to, jak dlouho to mohlo trvat. Vždyť jste se kamarádce svěřovala s těmi nejtajnějšími touhami, s problémy, které jste doma s partnerem řešili… Byla vaší důvěrnicí… Uvažujete nad tím, jak mohla celou tu dobu zachovat kamennou tvář, nedat svou zradu nijak najevo. Protože vy jste až do poslední chvíle nic netušila. Dokonce jste se za ní chtěla vypravit ve chvíli, kdy jste na partnerovu nevěru přišla.


Zrada dvou nejbližších bolí o to víc. Je úplně jedno, jestli šlo o jednorázovou aférku nebo paralelní vztah.


Vina a trest?


Neumíte si představit, že najednou přijdete o partnera i svou kamarádku. A tak se snažíte svalit všechnu vinu jen na jednoho z nich, aby pro vás bylo snazší tomu druhému odpustit. Jenže, i když si to možná nechcete připustit, vina je na obou stranách stejná. Nevěra je záležitost dvou lidí, na vše byli dva. Dva dospělí lidé, zodpovědní za své jednání, kteří se z nějakého důvodu k tomuto kroku svobodně rozhodli.


Možná vás tedy napadne, že když nedokážete odpustit, mohla byste je aspoň pořádně potrestat. Ať trpí, tak jako vy. Jste plná vzteku, bolesti… Než se však začnete mstít, zkuste se nad tímto krokem pořádně zamyslet. Jste to opravdu vy? Co vám pomsta přinese? Uleví se vám pak?


Většinou má pomsta opačný efekt, než od ní očekáváte. Pocit uspokojení se nedostaví, partner se k vám nevrátí, kamarádka také ne. Takže místo toho, abyste se přestala trápit, se budete muset porvat ještě se svým špatným svědomím.


Prázdnota a samota


Přišla jste o partnera i o nejlepší kamarádku. Opravit to půjde těžko, nejspíš vůbec. I když se budete snažit oběma sebevíc odpustit, nikdy nic nebude tak, jako dřív. Důvěra je jednoduše pryč. A tak je ve většině případů jediným logickým vyústěním rozchod s partnerem a ukončení přátelství s kamarádkou.


Celá tahle situace je velice náročná pro vaši psychiku. Musíte se vypořádat se šokem, vztekem, pocitem zmaru, zradou, bezmocí, neustávajícím pláčem, pocitem prázdnoty a samoty. Bolest z rozchodu může být tak velká, že ji nedokážete sami zpracovat. Jak na to, jak se bolesti z rozchodu zbavit?



Nejlepším řešením je nebýt na to sami, vypovídat se. Ale komu, když jste nejlepší kamarádku a svou spřízněnou duši právě ztratila? Doporučujeme vyhledat pomoc psychologa, který je člověkem nestranným a nezaujatým. Vyslechne vás a poradí co dál.  

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.