Povolání: Milenka

fashion

Každá žena hledá svého prince na bílém koni. Bohužel někdy nám život připraví různá překvapení, a to hlavně co se lásky týče. A tak, i když jste si u každého filmu s klíčovou zápletkou nevěry říkala, že byste v životě nemohla a ani nechtěla mít vztah s ženatým mužem, najednou se i vy můžete zamilovat do ženáče. Srdci neporučíte. Nechcete bourat rodinu, být součástí milostného trojúhelníku, nebo komukoliv ublížit. Jenže…


Srdce a touha čas od času zvítězí nad zdravým rozumem. A tak, i když jste se tomu předtím mermomocí bránila, najednou je to tu – jste milenka.


Rozvede se, nerozvede se…


Ono se to lehce řekne, že budete udržovat jen nezávazný vztah založený na sexu. Postupem času se to ale hůř a hůř plní. Najednou je tu něco víc, zamilovala jste se a nevíte, jak z toho ven. A chcete to vůbec ukončit? Nebyla byste přece jen raději konečně na prvním místě, ne až na druhém za manželkou? Nejprve si ujasněte, co od vztahu očekáváte vy, jestli chcete být stále jen milenkou na plný úvazek, nebo životní partnerkou.


Rozhodně si promluvte s mužem, jak vnímá váš vztah on. Chce svou manželku opravdu opustit, nebo jsou to jen plané sliby? Neodkládá rozvod měsíc co měsíc a nehledá si jen prázdné výmluvy? Jednou je to nemoc, podruhé není správný čas…


Asi vás zklameme, ale statistiky nejsou moc příznivé. Pokud se chce partner s manželkou opravdu rozvést, oznámí jí to co nejdříve a začne jednat. Jakmile ale váhá a oddaluje, je pravděpodobnost rozvodu opravdu malá.


Zůstat, nebo odejít?


Toť otázka. Neexistuje žádný univerzální vzorec na štěstí. Záleží tedy jen a jen na vás, zda se rozhodnete být milenkou na stálo, nebo vám toto uspořádání nevyhovuje.


Zkuste na všem hledat pozitiva, sice nebudete nikdy oficiální partnerka, ale vždy jen ta druhá, zato však budete moci čerpat určité benefity, které milenkám plynou. Pozor však na snahu partnera s vámi manipulovat! I on si musí uvědomit, že váš status milenky z vás nedělá jeho majetek. Nemusíte se neustále podřizovat tomu, kdy si na vás on udělá čas. Mějte také své zájmy, přátele a neustupujte. Proč byste měla vy slevovat ze svých nároků a potřeb? Prostě všeho s mírou…


Pokud vás partner omrzí, dělá si na vás přílišné nároky a vy žijete pouze v jeho stínu, bez jeho svolení neuděláte vůbec nic, nebo prostě vám jen toto uspořádání nevyhovuje, je čas to skončit.


Nechci ho ztratit, nechci být ta druhá!


Tak to je komplikace, která popravdě potká skoro každý milenecký vztah. Dříve či později si uvědomíte, že takhle to už dál nejde. Partnera milujete a nechcete své city již nadále skrývat. Chcete tu být pro něj, žít s ním a ne si jen užívat několik hodin na hotelovém pokoji nebo u vás v bytě. Chcete víc!


Než se do vztahu oficiálně vrhnete, podívejte se na muže, který by vám teď měl oficiálně stát po boku, bez růžových brýlí. Zatím jste s ním dost možná nemusela řešit žádné každodenní starosti ani drobné problémy, veškerý svůj společný čas jste trávili na výletech, večeřích nebo hotelovém pokoji. Znáte ho i v jiných situacích?


Myslete taky na to, že pro okolí budete ta, která rozbila rodinu. Stane se z vás zlá macecha. Víme, že jste situaci nezpůsobila jen vy, byli jste na to dva, okolí má ale většinou tendenci nejvíc odsuzovat právě milenky. Ustojíte to?




Takhle ne!

Ženy se někdy ve snaze udržet vztah s ženatým mužem uchylují k velmi extrémním řešením. Kdybych „náhodou“ otěhotněla, tak by se o mě přece musel postarat… Takhle ne! Počít dítě s tímto úmyslem rozhodně není to pravé ořechové a doporučujeme se tomuto manévru vyhnout obloukem.

 

 



Vztah s ženatým mužem může být velmi náročný a stresující. Ať už zažíváte pocity osamělosti a smutku, protože s vámi tráví čas jen tajně, nebo se utápíte ve špatném svědomí a vině, případně jen nevíte, jak se vlastně máte rozhodnout – obraťte se na psychologa.


Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.