JAK ČASTO CHODIT K PSYCHOLOGOVI?

fashion


K psychologovi nechodím, protože nemám čas, kamarádky známá totiž říkala, že tam pak člověk musí chodit každý týden aspoň dvakrát. Tak přesně tenhle velký omyl, předávaný metodou jedna paní povídala, má na svědomí už spoustu zrušených návštěv psychologa. Lidi děsí časová náročnost, kterou pro ně konzultace s psychologem představuje.  To je ale úplně zbytečný strach! Jak často chodit k psychologovi?


V dnešním článku vám přinášíme odpovědi hned na několik vašich otázek!


Stačí jediná konzultace?

Každý z nás je jiný, a tak jestli zrovna vám bude k vyřešení vašich trápení stačit jediná konzultace, to odhadnout nedokážeme. Není to vyloučeno, některým lidem skutečně jedno sezení pomohlo natolik, že v dalším řešení pak pokračovali sami.

Odpověď na tuto otázku je tedy velmi individuální. Obecně můžeme říci, že častěji  lidé k psychologovi docházejí více než jednou.


Jaký interval mezi konzultacemi je ideální?

Opět záleží hodně na vaši konkrétní situace a také na psychologovi. Rozhodně to ale není tak, jak bylo uvedeno v úvodu tohoto článku. Není žádná podmínka, jak často k psychologovi musíte chodit, vždy je to o tom, jak se s psychologem domluvíte. Možná budete potřebovat konzultaci každý týden, možná vám bude stačit, když se s psychologem uvidíte jednou za měsíc.

Zpravidla se volí frekvence jedné konzultace týdně nebo jednou za dva týdny a dále se poté dle potřeby a přání klienta mění.


Nechodím už k tomu psychologovi nějak dlouho? Není se mnou něco špatně?

Není, na to vám můžeme odpovědět zcela jasně a určitě. Řešení některých problémů může být opravdu během na dlouhou trať.  Jak dlouho trvá terapie? Terapie dávného traumatu může klidně trvat i roky, boj se závislostí také není otázkou pár sezení.

Nespěchejte na sebe, i když se vám zdá, že možná stojíte na místě, pravidelnou terapií děláte malé krůčky dopředu. Pomalu, ale jistě.


Co když přijdou jiné problémy?

Ano, i to se může stát. Lidé někdy pravidelné konzultace ukončí, protože téma, které řešili, je již uzavřené. Může ale nastat situace, které vyvolá nový problém nebo nové trápení. Je naprosto v pořádku nebýt na to sám a opět se obrátit na odborníka. Někdy mají lidé strach, že tímto svého psychologa zklamou. Toho se ale rozhodně bát nemusíte! V dnešní době jsou na lidi kladeny velké nároky ve všech ohledech. A ruku na srdce, každý z nás občas bojuje s vícero věcmi najednou.

Určitě se neváhejte na svého psychologa znovu obrátit!
Kdy vyhledat psychologa? - > Čtěte také: Poznáte, kdy potřebujete pomoc psychologa?

 

Tip! Online psychologické konzultace šetří váš čas


Pokud máte stále pocit, že jsou pro vás návštěvy psychologa časově naprosto nedosažitelné, máme pro vás tip. Na mnoha místech české republiky není psychologická péče dostatečně zajištěna a lidé z menších měst nebo vesnic musejí za psychologem dojíždět i několik desítek kilometrů. To je zase další čas navíc, který mnoho lidí nemá. S psychologem se můžete spojit online! Skvělým řešením je tedy online psychologická konzultace. Ta může proběhnout odkudkoli, můžete se s psychologem spojit klidně z pohodlí vlastního obýváku.

 

 

Mojra.cz Flexibilní online psychologická poradna


Online psychologická poradna Mojra.cz nabízí konzultace telefonické, emailové i video-hovorové. Volné termíny najdete v ranních i pozdních večerních hodinách a samozřejmě také během celého dne. Ve všední dny i víkendy. Zvolit můžete konzultaci 30minutovou, 60minutovou nebo 90minutovou. Konzultace s psychologem tak můžete jednoduše začlenit do svého harmonogramu, přesně dle vašich individuálních potřeb.


CHCI SI OBJEDNAT ONLINE KONZULTACI S PSYCHOLOGEM NA MOJRA.CZ


Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.