Čeká vás první konzultace s psychologem? Přinášíme vám návod, jak se na ni připravit

fashion

Máte před sebou první konzultaci s psychologem a nevíte, na co se připravit? V tomto článku vám představíme vše, co potřebujete vědět.



Obrátit se se svými problémy na psychologa není žádná ostuda, ať už chcete radu, podporu, názor nebo se prostě jen někomu vypovídat. Psycholog vám může pomoct skoncovat jednou pro vždy s vaším trápením a začít žít šťastnější život.



Přečtěte si článek o tom, jaké mýty vám brání v návštěvě psychologa

 


Dlouho jste sbírali odvahu, než jste se obrátili na odborníka, a teď nevíte, co vás vlastně čeká? Ze všeho nejdříve si odpovězte na tři základní otázky.


1. Proč jsem se obrátil na psychologa?

To je zásadní otázka, na kterou byste už před návštěvou měli znát odpověď. Zamyslete se nad tím, s čím potřebujete pomoct, co přesně vás tíží a co od konzultace očekáváte.


2. Koho si mam vybrat?

Zjistěte si předem informace o daném psychologovi, zejména jakými oblastmi se zabývá. To vám velmi ulehčí výběr. Je také důležité vědět, že psycholog může vystupovat i jako terapeut, psychoterapeut nebo kouč. Proto si ujasněte, jaké máte od konzultace očekávání.



Přečtěte si článek o tom, kdo je terapeut a kdo je psycholog

 


3. Jak poznám, že jsem si zvolil správného psychologa?

Výběr správného psychologa je pro vaši terapii velmi důležitý. Svěřujete někomu své pocity a soukromé záležitosti ze svého života. Proto je potřeba, abyste psychologovi od začátku důvěřovali. Pokud nastane situace, že vám psycholog nebude sympatický, nezoufejte a nezatracujte psychologickou pomoc. Dejte šanci někomu dalšímu přesvědčit vás o tom, že vám dokáže pomoci.



Přečtěte si článek o tom, jak najít dobrého psychologa

 


Před samotnou terapií je také třeba si uvědomit 3 zásadní věci:


1. Není doporučená frekvence konzultací -  někomu postačí jedna terapie, u jiného je to běh na dlouhou trať a terapie může trvat i několik měsíců, nebo i let.


2. Psycholog není všemohoucí – hlavní práce během terapie je na vás, psycholog je pouze vaším průvodcem


3. Máte na výběr z více možností – konzultace s psychologem může probíhat jak v kamenné ordinaci, tak v online prostředí. V dnešní uspěchané době se čím dál tím populárnější stává online poradenství, kde konzultace probíhají formou video hovoru přes různé aplikace v telefonu nebo PC. Pokud řešíte vztahové problémy, můžete si zvolit párovou konzultaci. Jestliže řešíte problémy v rodině, je zde možnost i rodinné terapie.   

 



Mojra.cz – psychologická poradna ONLINE

Mojra.cz je první online psychologická poradna v ČR. Konzultace probíhají online formou videohovoru přes Skype, WhatsApp, Viber, telefon, popřípadě psanou formou přes email nebo live chat. Na psychologickou pomoc dosáhnete odkudkoliv a kdykoliv. Máme k dispozici 24 odborníků na různých oblastí psychologie. 

Podívejte se na profily všech  našich psychologů

Neváhejte tedy a začněte své problémy řešit

OBJEDNAT KONZULTACI

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.