VIDEO: S čím pomůže psycholog a s čím psychiatr

fashion


"Poslední dobou se mi zdá, že hodně lidí v naší republice vlastně nemá ani tušení, k čemu takový psychiatr či psycholog vůbec je. Domnívám se, že většina si myslí, že jde o povolání, které se zabývá léčbou bláznů..."


Jaký je tedy rozdíl mezi psychiatrem a psychologem?


Dozvíte se to v tomto videu.




Video pro vás připravila majitelka a psycholožka online psychologické poradny Mojra.cz  PhDr. Michaela Miechová.

                                                                      

Pomohlo vám toto video objasnit si základní rozdíly v obou těchto povoláních? Věříme, že ano. 


A pokud přece jen stále tápete, tak všechny rozdíly jsou také shrnuty v článku Jaký je rozdíl mezi psychiatrem a psychologemRádi bychom se ještě vrátili k tématu návštěvy u psychologa a bláznovství. Psycholog je objektivní osobou, která vás vždy vyslechne, případně nasměruje určitým směrem. Není ostudou jít si popovídat s někým, kdo vás pochopí, nesoudí vás a snaží se, aby se vám ulevilo a váš život se dostal do těch správných kolejí. Lidé v západních zemích vnímají návštěvu u psychologa jako zcela běžnou věc. Není výjimkou, že každý má svého terapeuta, který jej provází životem. Abychom to tedy shrnuli - ne každý, kdo navštíví psychologa je bláznem... A ne každý blázen psychologickou pomoc vyhledá. 


Ve videu jsme se také zaměřili na otázku toho, zda psycholog může nebo nemůže předepisovat léky. Je to jedna z nejčastějších otázek, se kterými se na nás obracíte. Pokud si stále nejste jistí, zda s psychologem svou medikaci řešit, zda vám bude schopen upravit dávkování apod. přečtěte si článek Předepíše mi psycholog léky? 


Význam terapeuta v situacích, kdy jej potřebujete je opravdu nezanedbatelný. Pomůže vám vymotat se ze začarovaného kruhu problémů, negativních emocí a bude připraven vám v jakékoliv situaci poskytnout tolik potřebnou psychickou podporu.


Nenechte, aby vám váš strach či stud z návštěvy u psychologa zhatil šanci na šťastnější život.









Právě jste zhlédli VIDEO: S čím pomůže psycholog a s čím psychiatr

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.