Jak pomáhá internet v době koronaviru

fashion

Žijeme v digitálním světě, kterému vládne mocné médium zvané internet. Aniž bychom vytáhli paty z domu dokážeme online objednat dárky pro své blízké, zařídit dovolenou, nakoupit vše od elektroniky, oblečení, po jídlo do lednice. To oceníme o to víc dnes, v době koronavirové pandemie, která nás v mnoha případech donutila neopouštět zdi svého domova.


Díky sociálním sítím a jiným komunikační kanálům zůstáváme v kontaktu s kamarády a rodinou, sdílíme své každodenní zážitky, fotky, videa. Výuku ve školních lavicích na dobu neurčitou nahradila výuka na dálku prostřednictvím online sdělovacích prostředků. Nevíme jak, dlouho to bude trvat, ale co víme určitě, že kdybychom tu vymoženost jménem internet neměli, cítili bychom se mnohem hůře.


Koronavirus a psychika


Možná si to ani neuvědomujeme, ale koronavirus útočí mnohem dříve na naši psychiku než na tělesné zdraví. Může za to zejména přemíra informací, které se k nám dostávají z médií. Ano, samozřejmě, každý chceme být v obraze, co se v této situaci děje a jaká se přijímají další a další opatření. Ovšem v momentě, kdy začneme číst různé dezinformace, hoaxy a poplašné zprávy, které se nezakládají na pravdě, je zle. Začneme panikařit.


Když sečteme všechen ten stres, úzkost, paniku – jednoduše všechny negativní pocity, které v souvislosti s koronavirem zažíváme, je jasné, že naše psychika dostává citelnou ránu. Přitom právě v těchto dnech bychom se měli snažit být co nejvíce fit po všech stránkách. Obrnit se a posilovat imunitu. Jenže právě stres snižuje naši přirozenou obranyschopnost. A vitaminovými doplňky bohužel „lepší“ náladu nezískáte.


Strach, hádky a izolace


Nutná opatření, která vydala vláda, aby šíření koronaviru co nejvíce zabránila, značně ovlivnila náš pocit svobody a každodenní fungování. Mnoho lidí pracuje z domu, k tomu se stará o děti, domácnost, výuku… Není to jednoduché. Z navyklého řádu se lidé ocitají v domácím chaosu a chvíli trvá, než si na nové podmínky zvyknou. Někteří si společné chvíle užívají, jiní se naopak neumí novému systému přizpůsobit, a tak jsou u nich doma na denním pořádku hádky a na jejich dosud fungující vztah vrhá stín partnerská krize.


Věřte, že hádkami nebo mlčením své pocity nezpracujete a krizi nevyřešíte. Je potřeba si o nich promluvit. Nejlépe s odborníkem – psychologem.





Online psychologická poradna Mojra.cz


Dnes je hledání psychologické pomoci ztíženo nejen tím, že nemůžete do poradny dojíždět, ale také je většina poraden uzavřena. Psychologická poradna Mojra.cz nabízí konzultace formou hovoru přes Skype, WhatsApp, Viber, telefon nebo emailem. Nejedná se o žádnou novinku na trhu, protože Mojra.cz tuto formu poradenství poskytuje již od roku 2016.


Kdo může online psychologické poradenství využít?

  • Lidé v karanténě. Jelikož konzultace probíhají online, není potřeba za psychologem nikam dojíždět a karanténa tak nebude porušena. Mojra.cz si uvědomuje, jak náročná nedobrovolná izolace může být a momentálně všem, kterým byla karanténa nařízena, nabízí na psychologickou konzultaci slevu.

  • Češi v zahraničí. Jak už bylo napsáno výše – stres a panika se šíří celým světem a nevyhýbají se tedy ani českým občanům v zahraničí. I pro ně může být online konzultace s psychologem přínosem. Především proto, že se jim dostane psychologické péče v rodném jazyce. Kromě poradenství v českém jazyce, nabízíme také konzultace v anglickém, německém, španělském, polské a slovenském jazyce, což jistě ocení zejména ti, kteří žijí s anglicky (aj.) hovořícím partnerem a chtějí společně řešit partnerskou krizi, výchovu dětí a mnoho dalšího.

  • Všichni, kteří vnímají silný strach a paniku, nebo řeší jakýkoliv problém, který narušuje jejich psychickou pohodu.

 

Výhody online psychologické poradny Mojra.cz:

  • nemusíte dojíždět do kamenné poradny
  • velký výběr odborníků
  • žádné dlouhé objednací lhůty – konzultace reálně již do hodiny od objednání
  • psychologové jsou dostupní do PO do NE i v odpoledních a večerních hodinách
  • konzultace ve více jazycích CZ, SK, PL, EN, DE, ES.
  • 100 % diskrétnost a anonymita



Jsme si vědomi toho, jak náročné období pro naši republiku právě nastalo a že situace bude náročná nadále i v blízké budoucnosti. Šíření koronaviru bohužel zastavit neumíme, jsme tady ale v těchto vypjatých dnech pro vás!

 


Jak si objednat hovorovou konzultaci?

  1. V horním menu klikněte na tlačítko: OBJEDNAT SE
  2. Vyberete si některého z našich psychologů, termín konzultace, způsob konzultace (Skype, telefon, WhatsApp, Viber), vepíšete kontakt na vás (Skype jméno, telefon) a do poznámky můžete stručně popsat váš problém.
  3. Poté kliknete na pokračovat, v dalším kroku objednávky zvolíte způsob platby, vyplníte registrační údaje, udělíte souhlasy, odškrtnete pole nejsem robot a objednávku odešlete. Pokud zvolíte platbu kartou, budete přesměrováni na platební bránu, pokud budete hradit převodem, přijde vám email s údaji k platbě.
  4. Jakmile bude objednávka uhrazena, bude vás ve vámi zvoleném termínu psycholog sám kontaktovat. Stačí se přihlásit na Skype, být u telefonu...


Jak si objednat emailovou konzultaci konzultaci?

  1. V horním menu klikněte na tlačítko: OBJEDNAT SE
  2. Zvolte balíček konzultací, o který máte zájem (1x, 3x, celoměsíční)
  3. Vyberte způsob platby
  4. Vyplňte Vaši emailovou adresu
  5. Do pole „Vaše zpráva“ napište co nejvíce o problému, který chcete řešit
  6. Zaškrtněte políčko "Nejsem robot"
  7. Odešlete objednávku kliknutím na "Dokončit objednávku"
  8. Psycholog Vám odpoví nejpozději do 24 hodin od chvíle, kdy náš systém zaregistruje příchozí platbu za Vámi zvolenou konzultaci. Odpověď obdržíte vždy od PO-PÁ 8-16 hod.


Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.