VIDEO: Jak nejrychleji vyřešit partnerskou krizi

fashion

"I ten naoko sebevíc fungující vztah může procházet krizí. Důvody jsou různé od nedostatku času, špatné komunikace až po absenci pochopení a respektu."


Jak rychle vyhledat pomoc při partnerské krizi?


Dozvíte se to v tomto videu.



Video pro vás připravila majitelka a psycholožka online psychologické poradny Mojra.cz  PhDr. Michaela Miechová.

                                                                      

Vztahy jsou komplikované. A rozhodně žádný není dokonalý. Ono by to ani nešlo. Dokonalost je většinou spojená s nudou, chybí moment překvapení a vše je dopředu přesně nalinkované. Proto bychom neměli usilovat o dokonalý vztah, ale o fungující.


Fungující vztah je založen na lásce, důvěře, pochopení, komunikaci, rovnocennosti a mnoha dalších pilířích. Někdy to skřípe, přijdou hádky a rozbroje. Ale to nevadí. I k fungujícímu vztahu spory patří. Důležité je, jak si s nimi partneři poradí – mluví o nich, hledají kompromisy a oboustranně přijatelné řešení. Umí se omluvit jeden druhému, dokážou přiznat svou chybu apod.


O těch nejčastějších partnerských krizích, které vás mohou potkat si můžete přečíst v článku Krize ve vztahu po roce, třech a sedmi letech a jak ji překonat.


Ne každá krize končí happy endem, při kterém se vztah mezi partnery prohloubí a zintenzivní. Často vyústí krize v nevěru, pauzu ve vztahu, či končí rozchodem. Partneři se většinou rozhodnou zachovat alespoň zdání fungujícího vztahu zejména kvůli dětem, což je samozřejmě špatně. Nikdo by se neměl do vztahu nutit, výsledkem je jen tíživá atmosféra, která se dříve či později odrazí jak na vaší psychice, tak právě i na psychice vašich dětí. Proto je důležité o vztah pečovat a neodkládat řešení krize na později. Ono už pak totiž může být pozdě cokoli zachránit. 


Nenechte, aby vám váš strach či stud z návštěvy partnerské poradny zhatil šanci na šťastnější život.











Právě jste zhlédli VIDEO:  Jak nejrychleji vyřešit partnerskou krizi

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.