Psychologická konzultace přes chat

fashion

Máte psychické problémy? Navštivte psychologa. Rada nad zlato, která však skýtá mnohá úskalí. Jaká?

1. Málo času.

V dnešní době je to zejména nedostatek času a pracovní vytíženost. Jednoduše nám fenomén uspěchané doby nedovolí si udělat čas na cokoli jiného, než je rodina, práce, péče o domácnost, o děti…A tak pořád dokola. V tomto stereotypu se postupem času naučíme fungovat, zvykneme si. Když se nám po usilovném plánování podaří urvat si čas na rodinnou dovolenou, jsme nadšení. A pak zase zpět do kolotoče každodenního života. Většinou nemáme čas řešit nachlazení, chřipku, na nemocenskou jdeme až když už opravdu neumíme ani vstát z postele.

2. Cestování.

Znají to zejména maminky na mateřské dovolené, kromě toho, že jsou časově vytížené, je představa zdlouhavého cestování noční můrou každé matky. Nehledě na to, že dítě na vás jen tak v klidu nepočká v čekárně, než se vypovídáte ze svých problémů. Samozřejmě je zde alternativa – najít si psychologa někde poblíž bydliště. V praxi se však všichni většinou obávají reakcí okolí, nechtějí být viděni, jak do psychologické poradny vstupují, a proto raději budou dojíždět do vedlejšího města. Nejen pro maminky je cestování za pomocí složité. Představte si, kolik imobilních lidí na pomoc psychologa nedosáhne, ať už to jsou senioři, lidé s handicapem apod.

3. Strach.

Nemáme na mysli strach ze samotné návštěvy, ale z toho, že si o nás známí a rodina pomyslí, že jsme blázni, když navštěvujeme psychologa. Zvláštní skupinou jsou pak např. oběti domácího násilí, týrání apod. – ti se touží někomu svěřit, vyřešit svůj problém, ale na druhou stranu mají takový strach z agresora, že pro ně návštěva kamenné psychologické poradny nepřipadá v úvahu.

3. Život za hranicemi.

Ať už žijete v zahraničí, nebo tam pouze pracujete, je pro vás návštěva psychologa, který mluví vaší rodnou řečí velmi obtížná.

Právě proto přišla psychologická poradna Mojra.cz s konceptem online poradenství. Internet je dnes součástí skoro každé domácnosti, využíváme jej na počítači, v mobilu, tabletu. Možnost online rozhovoru s psychologem řeší všechna výše uvedená úskalí, která nám v návštěvě psychologické poradny brání. Jednoduše si uděláme pohodlí doma, otevřeme počítač, spustíme Skype a mluvíme a mluvíme. V případě, kdy nechcete (nebo nemůžete) s psychologem mluvit, objednáte si jednoduše konzultaci přes email, tam se rozepíšete o svých problémech a čekáte, až vám psycholog odpoví. O konzultacích přes Skype, email, telefon jsme se již rozepsali v minulých článcích, dnes si přiblížíme další z možností, a tou je konzultace přes chat.


V čem se liší konzultace přes chat oproti emailu?

Oba dva typy konzultací – email, chat – jsou určeny zejména pro ty, kteří se z nějakého důvodu ostýchají s psychologem mluvit, umí se lépe vyjádřit psaným slovem, jsou přesyceni emocemi, které by rozhovor narušovaly apod. Konzultace s psychologem prostřednictvím chatu je však oproti emailu mnohem rychlejší, respektive se uskuteční v reálném čase. Nemusíte čekat na to, až vám přijde email, ale díky chatu získáte odpovědi od psychologa ihned. Další výhodou je i to, že v dnešní době mobilních aplikací nepotřebujete sedět u počítače. Jednoduše si zdarma stáhnete některou z aplikací – Skype, Viber, WhatsApp a můžete chatovat s psychologem odkudkoliv.


Jak si objednat konzultaci s psychologem přes chat?

Je to opravdu jednoduché. Stačí si na stránkách psychologické poradny Mojra.cz vybrat psychologa, zvolit délku hovorové konzultace a způsob (Skype, Viber, WhatsApp), vybrat datum a čas konzultace, vyplnit ostatní údaje a nezapomenout do poznámky v objednávce uvést, že chcete vést konzultaci prostřednictvím chatu. Pak už jen objednávku odešlete, zaplatíte a v daný termín čekáte, až se s vámi vybraný psycholog spojí a můžete chatovat.

Včasná psychologická pomoc je vždy zárukou úspěchu, psychologickou konzultaci přes chat můžete mít v podstatě ještě téhož dne, kdy si ji zakoupíte. Klienti online poradny Mojra.cz nemusí mít obavy, že by tento způsob terapie byl méně účinným než návštěva ordinace psychologa. Naši psychologové jsou natolik zkušení, aby zvládli vést i konzultace přes chat s kvalitou srovnatelnou mluvenému rozhovoru či kontaktu tváří v tvář.

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.


Nikola

Dobrý den, chtěla bych si popovídat o mých problémech.. v prostřednictvím chatu: viber

Nikola

Dobrý den, chtěla bych si popovídat o mých problémech.. v prostřednictvím chatu: viber