Business psychologie aneb psycholog ve firmě

fashion

V dnešní době se zaměstnavatelé snaží vytvořit příjemné pracovní prostředí ve firmě, nabízejí svým zaměstnancům různé firemní benefity. Moderním a stále více oblíbenějším typem takového benefitu je psychologické poradenství. Starší generace zaměstnanců se k tomuto benefitu staví stále ještě odmítavě, mladí pracovníci však takovou možnost velmi vítají.


Proč mít firemního psychologa?


Přínos psychologa ve firmě je nezanedbatelný. Business psycholog nejenže pomůže s náborem a výběrem nových zaměstnanců, s jejich začleněním do chodu firmy, ale také dokáže předcházet mnoha problémům na pracovišti. Praxe je dnes bohužel taková, že si zaměstnanci často nosí své problémy v práci domů a naopak. Pokud nejsou v psychické pohodě, bude to znát na jejich výkonu. A to ve všech oblastech. Představte si, že se namísto usmívajících zaměstnanců, budete muset setkávat se stále zamračenými a nespokojenými lidmi. Ne nadarmo se říká, že zaměstnanci dělají tvář firmy. Jakmile bude několik z nich řešit problémy doma, klesnou výsledky a firma nebude tolik prosperovat. A to je pro majitele jistě nežádoucím jevem.

Výběr firemního psychologa není vskutku jednoduchý a je opředen řadou dilemat. Zaměstnavatelé se potýkají s tím, zda zvolit někoho externě, kdy by museli svým zaměstnancům poskytnout volno k návštěvě poradny, nebo zda psychologa zaměstnat a zřídit mu kancelář přímo ve firmě. Jenže v tom případě zase hrozí, že psycholog bude sice nápomocen v rámci zlepšování strategií uvnitř firmy, ale nebudou jeho pomoc vyhledávat v případě nutnosti zaměstnanci. Což je pochopitelné, protože nikdo netouží po tom, aby si o něm ve firmě špitali, že je blázen (i když ve skutečnosti není). Jak z toho ven?

Vítanou možností může být právě naše online psychologická poradna Mojra.cz, která v sobě snoubí vše, co zaměstnavatelé i zaměstnanci hledají. Díky tomu, že funguje online, může být zaměstnancům k dispozici se zárukou naprosté anonymity. Majitelé firem tak získají potřebnou odbornou pomoc v rámci široké škály psychologických problémů, ušetří čas, protože zaměstnanci nebudou muset nikam složitě dojíždět během své pracovní doby. Nehledě na to, že můžou zůstat v naprosté anonymitě. Jakmile pak budou zaměstnanci v psychické pohodě, zlepší se celková výkonnost ve firmě.           

Pokud se rozhodnou majitelé zaregistrovat svou firmu v naší psychologické poradně Mojra.cz, získají mnoho výhod:

- online psychologické poradenství jakožto benefit pro zaměstnance

- množstevní slevy

- dárkové poukazy a slevové kupony v elektronické i tištěné formě

- administrativní portál pro firmy s přehledem provedených konzultací

- telefonickou podporu zaměstnancům od pondělí do pátku (8-21h)

- konzultace v odpoledních/večerních hodinách i o víkendu

- možnost anonymní registrace pro zaměstnance

 

Firemní psycholog je ve všech ohledech pro firmu přínosem. Pouze spokojení zaměstnanci dokáží podávat vysoké výkony. Pokud chcete darovat zaměstnancům nový benefit, který jim pomůže pečovat o duševní zdraví, je Mojra.cz tou správnou volbou. Nehledě na to, že vás, jakožto majitele firmy, může psycholog včas upozornit na problémy, které narušují bezchybný chod firmy.

Více informací naleznete zde: Firemní psycholog

 

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.