Konzultace na dálku: Psycholog přes webkameru

fashion
  1. Zvažujete návštěvu psychologa, ale nechce se vám dojíždět do jeho poradny? Bojíte se, že by vás kdokoli mohl vidět do jeho ordinace vstupovat? Nebo prostě jen máte rádi své pohodlí doma a víte, že byste se v neosobním prostředí kanceláře psychologa neuměli dostatečně uvolnit? Přesto ale hledáte osobnější kontakt, než je rozhovor po telefonu. Chcete vidět psychologovi do tváře, sledovat jeho reakce…


Pak máme řešení! S psychologem můžete konzultovat na dálku, z pohodlí svého domova, a to jednoduše formou videohovoru.


Co k tomu potřebujete?


Nic, co by netvořilo běžnou součást vašeho života – počítač, notebook nebo mobilní telefon. Pak už jen stačí nainstalovat si aplikaci, která vám videohovor umožní. Ať už je to Skype, WhatsApp nebo Viber. A samozřejmě připojení k internetu (mobilní data, wifi). Před samotnou konzultací si ověřte, že je vaše internetové připojení dostatečně silné. To proto, aby v průběhu hovoru nedocházelo k výpadkům apod.



Vyberte si pro videohovor místo, na kterém se cítíte dobře. Kde se budete umět uvolnit a rozpovídat se o svých problémech.

 


Jak konzultace probíhá?


Jednoduše. Objednáte si konzultaci a pak se jen v daném termínu přihlásíte do aplikace a čekáte na to, až vás psycholog kontaktuje. Podstatné je, že vy vždy psychologa uvidíte, ovšem zda se i vy necháte vidět, je čistě na vás.


To je jistě výhodou pro ty, kteří se z nějakého důvodu stydí, nebo chtějí psychologa navštívit anonymně Jakmile uplyne doba konzultace, psycholog se s vámi rozloučí, případně se domluvíte na dalším termínu terapie. Jak dlouho takto anonymně můžete s psychologem hovořit? Jak dlouho chcete!



Do toho, abyste si i vy příště zapnuli webkameru vás psycholog rozhodně nutit nebude.

 


Komu tento typ konzultace doporučujeme?


Všem, kteří řeší nějaký problém. Nezáleží na jeho vážnosti. Řídíme se tím, že žádný problém není natolik banální, abychom jej mohli přehlížet.


Pro představu jsme připravili menší výčet problémů, se kterými se mimo jiné můžete na psychologa obrátit:


  • Manželská/partnerská krize - hádky, spory, problémy s komunikací, nevěra, rozvod/rozchod, odcizení, nedostatek porozumění, stereotyp, problémy se sexem, krize středního věku, odchod dětí z domova aj.

 

 

  • Problémy dětí a mladistvých - šikana ve škole, výchovné problémy, vztek, nástup do školky/školy, noční děsy, pomočování, přehnaná fixace na matku/otce, ADHD, poruchy soustředění, jak se vyrovnat s rozvodem rodičů aj.

 

  • Pracovní problémy - šikana na pracovišti, pracovní vyhoření, stres, workoholismus, odstranění nedostatků, které snižují výkonnost na pracovišti, pomoc s přípravou na přijímací pohovor aj. 

 

  • Jiné osobní problémy - problémy s otěhotněním, stres spojený s kojením a péčí o dítě, zvykání si na novou roli matky, poporodní deprese, únava a vyčerpání, strach ze smrti, opuštění, samota, neshody v rodině, sociální izolace, domácí násilí, týrání, úzkosti, deprese, stres, vyhoření v osobní rovině aj.


  • Multikulturní soužití - vícejazyčná výchova dětí, rozdílné zvyky, stres z jazykové bariéry, odloučenost od rodné země, stres spojený s nutností se přestěhovat aj.

 

 

Jak si objednat konzultaci přes webkameru?


V naší psychologické poradně Mojra.cz můžete využít video-hovorovou konzultaci s psychologem přes SKYPE, WhatsApp nebo Viber.  


Platí přitom vše, co jsme napsali výše:

  • Je na vás, zda se rozhodnete zapnout vaši webkameru, psycholog ji bude mít zapnutou po celý čas konzultace.
  • Konzultace může proběhnout odkudkoli, klidně i ze zahraničí.

 


 Objednávku provedete následovně:


    • V horním menu klikněte na tlačítko: OBJEDNAT SE

    • Vyberte si psychologa

    • Zvolte termín a délku konzultace

    • Jako způsob konzultace vyberte možnost: Skype (hovor, psycholog má zapnutou kameru) 










    Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.