Psychologické konzultace přes Skype

fashion

Ocitli jste se ve svízelné životní situaci a uvažujete o návštěvě psychologa. Odrazují vás však dlouhé čekací lhůty v kamenných poradnách, nechcete nikam zdlouhavě dojíždět anebo se prostě jen bojíte, že by vás někdo ze známých viděl vcházet do ordinace psychologa. Existuje řešení – psychologická pomoc online, kdy je konzultace s psychologem vedena přes Skype.

Internet je dnes nedílnou součástí každé domácnosti, v mnohém nám usnadňuje život. Můžeme si vcelku rychle zjistit potřebné informace, přečíst si nejnovější zprávy, komunikovat s kamarády, kteří bydlí na opačném konci republiky, či v zahraničí, objednat dovolenou, vánoční dárky a mnoho dalšího. Bez připojení k internetu si často připadáme jako bez ruky, máme jej v počítači, mobilu i tabletu. Proč jej tedy nevyužít i k tomu, abychom se dostali do psychické pohody?

Online konzultace s psychologem se stále více dostává do povědomí lidí, avšak nevyhneme se i předsudkům, které tuto vcelku novou vymoženost moderní doby odsuzují. Jistě, osobnímu kontaktu psychologa s klientem se nic nevyrovná, avšak nelze říci, že by tím online konzultace ztrácely na významu. Mnoho psychologů je odmítá, mnoho se jich bojí. Avšak jestliže se komunikace přes Skype ujme zkušený psycholog, není se čeho bát. No snad jen toho, že při slabším internetovém připojení bude videohovor přerušen.

My se dnes zaměříme na výhody, které vám komunikace s psychologem přes Skype přináší, a že jich opravdu není málo. Uvedeme si jeden příklad za všechny. Představte si, že jste celý den v práci, nemáte čas a vlastně ani chuť se po odpracovaném dni trmácet někam do ordinace. Nehledě na to, že v odpoledních hodinách ordinuje už jen málokterý psycholog. Rozhodnete se tedy, že vyzkoušíte online poradenství a vyberete si formu přes Skype. Po práci přijdete domů, uvaříte si kafe, převléknete se do domácího, uděláte si pohodlí na gauči a otevřete notebook. Připojíte se na Skype a čekáte, až se s vámi spojí váš psycholog. Přijmete hovor, v tu chvíli vidíte přes kameru psychologa, avšak je jen na vás, zda si sami zapnete kameru na svém počítači, či zůstanete v anonymitě. A povídáte, povídáte, třebas si u toho dáte i sklenku vína – psycholog to nevidí a vám to pomůže odbourat ostych (ale pozor, nenabádáme vás, abyste se opili! To rozhodně není žádoucí). Každopádně jste doma, ve svém prostředí, které dobře znáte. Nemusíte sedět v ordinaci, která je neosobním a mnohdy stresujícím místem. Je dokázáno, že v domácím prostředí lidé dříve odhodí zábrany, jsou uvolněnější a dokáží se tak lépe otevřít psychologovi. Kromě toho je psycholog nevidí, tedy odpadá velká míra nervozity. Psycholog sice nemá možnost sledovat vaše neverbální projevy, ale pro zkušeného odborníka to není problém.

Online psychologická konzultace je také tím nejlepším řešením pro ženy, které se staly obětí domácího násilí, týrání a mají strach, nebo nemohou opustit domov. Další skupinou jsou senioři, lidé s pohybovým omezením, maminky malých dětí, které nemají hlídaní, lidé v odlehlých částech republiky apod. Velkou pomocí se stává online poradenství v případě Čechů žijících v zahraničí, kteří mají problém s jazykovou bariérou a chtějí o svých potížích mluvit raději v rodném jazyce.

Včasná psychologická pomoc je zárukou úspěchu, psychologickou konzultaci přes Skype můžete mít v podstatě ještě téhož dne, kdy si ji zakoupíte. Klienti online poradny Mojra.cz nemusí mít obavy, že by tento způsob terapie byl méně účinným než návštěva ordinace psychologa. Naši psychologové jsou natolik zkušení, aby zvládli vést konzultace přes Skype s kvalitou srovnatelnou kontaktu tváří v tvář.

 

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.