VIDEO: Hovorové konzultace s psychologem

fashion

Ocitli jste se ve svízelné životní situaci a uvažujete o návštěvě psychologa. Odrazují vás však dlouhé čekací lhůty v kamenných poradnách, nechcete nikam zdlouhavě dojíždět anebo se prostě jen bojíte, že by vás někdo ze známých viděl vcházet do ordinace psychologa. Existuje řešení – psychologická pomoc online, kdy je konzultace s psychologem vedena přes Skype nebo telefon.


Tato forma konzultací na dálku je čím dál víc oblíbená, avšak najdou se i tací, kteří jsou k tomu všemu skeptičtí a volí raději kontakt tváří v tvář. V dnešním videu se tedy podíváme na to, jaké výhody a nevýhody poradenství prostřednictvím online komunikačních kanálů a telefonu přináší.



Jak probíhá hovorová konzultace v psychologické poradně Mojra.cz ?


Dozvíte se to v tomto videu.



Video pro vás připravila majitelka a psycholožka online psychologické poradny Mojra.cz  PhDr. Michaela Miechová.

                                                                      


 V jedné diskuzi paní – maminka malých dvojčátek – hledala způsob, jak zůstat v péči psychologa, aniž by musela někam složitě dojíždět. Řešila určité vážné životní problémy, původně navštěvovala kamennou poradnu, avšak péče o děti ji to čím dál tím více znemožňovala. K tomu se setkávala s kritikou okolí, známí se na ni začali dívat přes prsty, nikdo nedokázal pochopit, že není blázen, když navštěvuje psychologa, pouze se rozhodla změnit svůj život a zapracovat na svém psychickém zdraví. Manžel ji sice podporoval, ale jak rostly nároky na terapie, nedokázal se pokaždé uvolnit z práce a nikoho na hlídání neměli. Tato paní tedy byla nucena přestat psychologickou ordinaci navštěvovat, ovšem cítila, že stále potřebuje pomoc. Ale kde a jak to udělat? 


A právě zde je řešením online konzultace s psychologem. Odpadá nutnost někam cestovat, nikdo se o konzultacích nedozví a co je nejdůležitější, psycholog je takto dostupný odkudkoli a kdykoli. Takže i maminka dvojčátek, která nemá možnost dojíždět do poradny, může získat plnohodnotnou pomoc, aniž by musela opustit teplo domova.




Díky online dostupnosti psychologa se vám v nenadálých situacích může dostat neodkladné pomoci tak, aby vaše další kroky při řešení problému měly smysl a vedly k jeho odstranění.


 

Online konzultace je podle odborných studií srovnatelná s poradenstvím tváří v tvář. A kromě toho přináší klientům také mnoho výhod – klienti nestráví dlouhý čas cestováním, neřeší ordinační dobu... Velkým ulehčením je možnost online konzultací i pro ty, kteří trpí nějakým typem fobií, potýkají se s panikou, úzkostí a v podstatě je pro ně problém už jen to, že by měli opustit svůj byt. Anebo žijí v zahraničí a hledají česky mluvícího psychologa. 



Pokud zvolíte konzultaci s psychologem přes telefon, Skype, WhatsApp nebo Viber, nemusíte se ničeho obávat. Psychologové online poradny Mojra.cz jsou lidmi na svém místě, jde o zkušené odborníky z různých oblastí psychologie, kteří mají praxi v tom, jak vést terapii účinně i bez osobního kontaktu. 



Přestože stále mnoho klientů preferuje osobní setkání s psychologem v jeho ordinaci, získává si online konzultace své místo v nabídce psychologických služeb. 

.



Pokud si vyberete možnost online konzultace v naší online psychologické poradně Mojra.cz naleznete jednoduchý návod na to, jak se objednat ve videu i v článku Krok za krokem:Jak se objednat k psychologovi.

 





Přečtěte si také náš příběh a zjistěte, co už máme za sebou a proč děláme to, co děláme




Pokud si nevíte rady a pořád trochu tápete, jestli pomoc psychologa vyhledat nebo ne, rádi vám s tím pomůžeme. Můžete využít naší telefonické podpory (+420 731 226 690) nebo napsat e-mail na adresu poradna@mojra.cz.  Technická podpora je vám také k dispozici na chatu, který naleznete v pravém dolním rohu na našich webových stránkách.

Stačí, když stručně popíšete váš problém a my vyhledáme psychologa přímo pro vás, pomůžeme s objednávkou a objasníme všechny dotazy a nejasnosti týkající se psychologické konzultace.












Právě jste zhlédli VIDEO: Hovorové konzultace s psychologem

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.