Rozchod z pohledu ženy

fashion

Že je rozchod bolestivou záležitostí jistě potvrdí všichni, kteří ho už zažili. Každý se s tím vyrovnává jinak. Jsou však určité strategie, které používají všechny ženy. V dnešním článku se zaměříme právě na to, jak rozchod vnímají příslušnice něžného pohlaví, jakými fázemi si procházejí… Protože ženský a mužský svět se liší, a to u rozchodů platí dvojnásob.


Jako tělo bez duše


Máte zlomené srdce a nevíte co s tím. A tak koukáte na romantické filmy, pláčete a cpete se čokoládou nebo horou zmrzliny. Každou chvíli vzpomínáte na to, jak to bylo předtím krásné, vše vám připomíná bývalého partnera. Nedokážete snést pohled na zamilované páry, a tak raději nechodíte ven a uzavíráte se před světem. Chcete být sami, užírat se bolestí a plakat. Nic víc, ani nic míň…


Tato první fáze po rozchodu je zcela normální. Chodíte jako tělo bez duše a uzavíráte se do sebe. Musíte překonat prvotní šok a zpracovat bolest. A to chce čas. Najednou jste sama, stýská se vám po starých časech, a tak si hledáte berličky, které vám pomohou zpracovat bolest z rozchodu – většinou je to spánek a vyšší příjem sladkostí.


Hlava plná otazníků


Proplakala jste několik dní a teď je čas se zase pomalu vrátit do normálu. Smutek vás sice neopouští, ale máte teď jinou prioritu – zjistit proč se to stalo, proč jste se rozešli. Vyšetřování začíná…


Většina žen má tendenci brát všechnu vinu na sebe. Uvažují o tom, co mohly udělat jinak, lépe. Snaží se také vymyslet způsob, jak vztah ještě zachránit. Ženy jednoduše potřebují nějaké smysluplné vysvětlení, aby dokázaly pochopit, proč se vztah rozpadl. Jen tak jsou schopné vše uzavřít a jít dále.


A právě zde se projevuje ono známé rčení, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Protože v době, kdy vy strádáte a neumíte se posunout, se váš bývalý partner chová, jako by se nic hrozného nestalo a užívá si života. To jsou prostě ty mužské strategie rozchodu.


Chci tě zpátky!


Nasazujete si růžové brýle a vzpomínáte na to, jak bylo vše jen a jen krásné. Všechny starosti, hádky a nedorozumění se najednou vypaří a zůstane jen to dobré. Sama sebe přesvědčíte, že váš bývalý partner byl jednoduše „Pan Dokonalý“ a chcete ho získat zpět. Za každou cenu. I s notou dávkou sebeponižování…


Třetí fází po rozchodu je touha po návratu. Opět je to přirozené, nebojte. Každá žena touží po svém princi na bílém koni a po rozchodu máte jednoduše strach, že jste o něj právě přišla a další už se neobjeví. Čekání na návrat pana Dokonalého je ovšem stejně absurdní jako čekání na Godota. Nevíte kdy, nevíte kde, a hlavně nevíte, jestli přijde. Proto musíte bývalé vztahy nechat v minulosti, a ne se k nim poutat.


Znovuzrozená


Dost bylo sebelítosti! Je čas se vzchopit a jít dál. Obvoláte kamarádky a vypravíte se na nákupy, ke kadeřníkovi, do kosmetického salonu. Jednoduše se dáte do gala. Jen ať váš bývalý vidí, o co přišel!...


Občas je vám sice ještě trochu smutno, ale jste připravená a odhodlaná jít dál. Začínáte si znovu nabyté svobody užívat, dokonce flirtujete s cizími muži. Na nový vztah se sice zatím necítíte, ale pozornost opačného pohlaví vám dělá dobře.


Máte spoustu volného času, a můžete si dělat, co se vám zlíbí. Vraťte se např. ke koníčkům, které jste kvůli svému ex zanedbávala, cestujte, choďte do divadla… Být single přináší i určité výhody. A když náhodou narazíte na bývalého? Možná se na chvíli zarazíte. Ale pak mu s klidným srdcem zamáváte a jdete dál. Protože jste si uvědomila, že sice váš vztah byl krásný, ale měl i hodně chyb, a proto nefungoval. Zvládla jste překonat své zlomené srdce.

 





Potíže ve vztazích jsou nejčastějšími problémy, se kterými se lidé na naši poradnu obracejí. Ať už tedy řešíte těžký rozchod, náhlou ztrátu partnera, partnerskou krizi nebo třeba nevěru, neváhejte se obrátit na některého z našich psychologů.

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.