Rozchod z pohledu muže

fashion

Muži a ženy rozchody prožívají různě. Zatímco ženy si můžou oči vyplakat, muži se tváří, jako by se nic nestalo. Ale je to tak? Opravdu dokážou muži zahodit čas strávený po boku své bývalé jen tak za hlavu? Pojďme se na to společně podívat v tomto článku.


Alfa samec opět na lovu


Po rozchodu se většina mužů tváří, že je naprosto v pohodě. Neprojevují smutek, protože správní chlapi přece nepláčou. Tak jim to alespoň od mala vtloukali do hlavy. A tak zatímco bývalá partnerka chodí jako tělo bez duše, muž vyráží na lov a užívá si znovu nabyté svobody plnými doušky.


Je to však pouze maska drsňáka. Protože i sebesilnějšího chlapa jednoduše rozchod silně zasáhne. Jen to nechtějí dát najevo, a tak své emoce blokují a ignorují. A co jim v tom pomáhá? Známosti na jednu noc, utápění smutku v alkoholu, práce, sport a čas trávený s kamarády.


Náplast, prosím!


Jednoho dne začne muži jeho bývalá chybět. Je zrovna ve fázi, kdy o ni nechce přijít, ale být s ní ve vztahu také ne. Zkouší se přes to přenést. Ale pak na ni narazí na večírku a nemůže z ní spustit oči. Stejně jako spousta dalších chlapů. A to se mu vůbec, ale vůbec nelíbí. Tak vyzkouší jednu ze dvou nejčastějších po-rozchodových chyb. Jaké to jsou?


Budeme kamarádi?


Pokud nechcete o svou ex-partnerku přijít úplně, můžete ji navrhnout, že zůstanete kamarády. Ano, lze to, ale to zejména v případě, kdy jste spolu dobře vycházeli a nerozešli se ve zlém. A taky takové kamarádství s ex-partnerem má určitá svá pravidla a rozhodně nelze slíbit, že vám to bude vyhovovat.


Kamarádství s benefity


Velmi oblíbenou kličkou je pro muže tzv. přátelství s výhodami. To, že jste se rozešli přece ještě neznamená, že byste spolu nemohli spát, když v posteli vám to tak fungovalo, no ne? Tak tohle jednoduše nemůže z ryze praktického hlediska fungovat. Zaprvé je zde riziko, že jeden z vás v tom uvidí mnohem víc, zadruhé vás to bude brzdit se posunout v životě někam dál. Prostě uvíznete na mrtvém bodě.


Co to cítím?! Bolest!


I když se muž tváří těsně po rozchodu v pohodě, najednou to na něj vše dolehne. Už nepomáhají ani pomyslné berličky. Jeho optimistické období skončilo a teď se potýká s bolestí a smutkem ze ztráty partnerky. K tomu všemu se očividně trápí jen on. Jeho ex-partnerka vypadá spokojeně, jako by ji ani trochu nechyběl. Jak je to možné?


Je to jednoduché, zatímco muž si užíval svobodu, žena prožívala rozchod úplně jinak – mohla si oči vyplakat. Jednoho dne se však opět nadechla a rozhodla se jít dál. Muž to vzal prostě z druhého konce.


A tak se teď potýká s obrovským návalem emocí a smutku. Uvažuje o tom, že by se chtěl k bývalé partnerce vrátit, ale ví, že to už není možné. Uvědomí si, že všechny náplasti, kterými se snažil bolest překrýt už nefungují a teď se musí s rozchodem vypořádat. Se vším všudy. A to chce čas.


Jakmile se zahojí zlomené srdce, budete moci jít dále. Možná je vám to ještě stále všechno líto, ale už se kvůli tomu netrápíte jako předtím. Nehledáte žádné berličky, neutápíte se v alkoholu… Překonali jste to!

 








Potíže ve vztazích jsou nejčastějšími problémy, se kterými se lidé na naši poradnu obracejí. Ať už tedy řešíte těžký rozchod, náhlou ztrátu partnera, partnerskou krizi nebo třeba nevěru, neváhejte se obrátit na některého z našich psychologů.

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.


Nikol Spoustova

Dobry den. Rada bych se zeptala. S pritelem jsme pred 2 lety zacali vztah. Vydrzelo to rok a pul a na ukor velkych hadek vztah skoncil. Rikal, jak chce byt sam, ze uz me nemiluje apod. Do tydne zacal chodit s jinou. Jejich vztah vydrzel necele 2 mesice nez prisel za mnou, ze ona neni ja. Jelikoz jsem ho stale milovala, vzala jsem ho zpatky. Nas vztah byl krasny ale ted po pul roce skoncil a ja nwm proc. Rekl,ze mu odesly city, ze si to potrebuje utridit nekde sam. Zaridila jsem mu tedy ubytovnu, kde jsem myslela, ze na neco prijde. Po par dnech jsem se dozvedela, ze si tam vodi jinou a uz spolu chodi. Muzete mi prosim rict, proc to ten clovek dela? Muzete jim takhle vztah zase vydrzet?Dekuji