Miluji ho, ale on mě ne!

fashion

Láska má mnoho podob a někdy se prostě zamilujeme do člověka, který naše city neopětuje. Ať už je to nejlepší kamarád, nebo ten krasavec odvedle, o kterém si myslíte, že splňuje všechny vaše ideály. Každá žena si přeje najít toho svého pana Dokonalého a nepustit ho. Jenže co když on ve vás svou vysněnou princeznu nevidí? Jak se s tím vyrovnat?


Láska je prevít. Kolikrát jsem byla svědkem toho, že si hodná holka vybírá za partnery jen samé drsňáky, kteří se k ní chovají jako k onuci a kluka, který by ji na rukou nosil si ani nevšimne. Nebo naopak. Prostě a jednoduše každý má nějaké představy a ty se snaží stůj co stůj naplnit. A pak pro samou snahu ani nevidí, co má přímo pod nosem.


Svět jednoduše není dokonalé místo, kde se každé sny vyplní. Láska bolí, a umí bolet opravdu hodně. Zvlášť pokud je neopětovaná. To pak bojujeme s každodenním pocitem beznaděje a depresemi. Když o nás milovaná osoba ani pohledem nezavadí, klesne naše sebevědomí na bod mrazu. Jsme upnuti jen k tomu jedinému, chceme se změnit. A tím znovu strádáme, protože kvůli vidině dokonalé lásky, která v konečné fázi ani dokonalou být nemusí, potlačujeme sami sebe.


Někteří začnou utápět svůj žal v alkoholu, drogách, jiní se snaží lásku vynutit. Další se nebojí zajít ještě dál. Když vidí, že jejich ideál se zamiloval do někoho úplně jiného, ztratí pro ně život smysl. Neumí se s touto ránou vyrovnat, a tak si ubližují, někdy i s fatálními důsledky.


Jednou jsem někde četla, že ta pravá láska někde čeká na každého. Jen si ji najít. Ale ono to hledání není jednoduché a někdy prostě jen nechceme čekat a snažíme se vyjít štěstí naproti.


Jak se vyrovnat s neopětovanou láskou?


V první řadě si uvědomte, že k lásce nemůžete nikoho donutit. Pokud se ze svých citů vyznáte, ale nebudou opětovány, respektujte to. Přehnané nadbíhání, stalking, nebo citové vydírání ještě nikomu štěstí nepřineslo.


Ne nadarmo se říká, že sejde z očí, sejde z mysli. Dejte si pauzu a vyhýbejte se objektu vašeho zájmu. Čím déle, tím lépe. Minimálně do doby, než své emoce udržíte na uzdě. Zkuste se svěřit třeba kamarádce, sdílené starosti jsou polovičními starostmi. Třeba vám právě ona pomůže na neopětovanou lásku zapomenout, seznámí vás s novými lidmi atd.


Rozhodněte se na sobě zapracovat. Nechceme, abyste se měnili, ale posilujte vaše sebevědomí. Odmítnutí totiž není důkazem toho, že byste byli nějak méněcenní a lásku si nezasloužili. Vnímejte to spíše jako zkušenost, která vás posune zas o kus dál.


A jestliže vás neopětovaná láska natolik ničí, že se přes ni nedokážete přenést, svěřte se odborníkovi. Jen ten vám může nabídnout nezaujatý pohled s notnou dávkou nadhledu. Kromě toho s vámi zapracuje na odstranění následků neopětované lásky, na zvýšení sebevědomí apod.

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.


Ivan

Dobrý den miluju jednoho kluka ale nevím jestli on mně jo prosím poraďte a šlo by to bez psycholožky

Kateřina

Dobrý den ,jsem hluboce zamilovaná do může který on není zamilovaný do mě ,když jsem měla před rokem přítele tak jsem poznala může kterého miluju , stále se mi o něm snívalo , přála jsem si abych mohla ležet vedle něj a ne vedle mého přítele ,byla jsem víc a víc zamilovaná ,když jsem ležela přitisklá k mému příteli tak jsem si přála a představovala že takto ležím vedle může kterého miluju ,můj vztah ukončil přítel .S mužem kterého miluju jsem v kontaktu píšeme si a já mu stále píšu co pro mě znamená ,že ho mám ráda a pokaždé jeho odpověď zní :děkuji je to od tebe hezké a ano vím že mě máš ráda ,co mám dělat?