Stydím se jít k psychologovi, protože…

fashion

Návštěva psychologa je s podivem i dnes mnohdy vnímána jako něco ostudného. Něco, co je potřeba před všemi utajit, protože by vás automaticky označili za blázna. Tak to ale rozhodně není. Pryč jsou doby, kdy rozhovor s psychologem končil s největší pravděpodobností za zdmi ústavu.


Nevnímejte psychologa jako strašáka, ale jako průvodce na vaší cestě za spokojeným životem.


Trochu jiný doktor


Když to vezmeme kolem a kolem, psycholog je doktorem duší. Nezaměřuje se tedy na problémy, které jsou viditelné navenek, ale na ty, které člověka užírají zevnitř. Zajímavé je, že pro své fyzické zdraví jsme většinou ochotni udělat cokoliv – žijeme zdravě, sportujeme, chodíme na pravidelné preventivní prohlídky.


Napadlo vás někdy, že když budete navštěvovat různé lékaře, že si o vás okolí pomyslí, jaký jste lazar? Nikdy, že?


Proč tedy návštěvu u psychologa tak moc dramatizujeme? Proč ji nedokážeme vnímat jen jako něco prospěšného pro naše duševní zdraví, za co se rozhodně nemáme proč stydět? Vždyť přece naše psychika si zaslouží stejnou péči jako naše tělo.


Ne každý, kdo navštíví psychologa je blázen. V životě jsou totiž situace, které nedokážeme zvládnout sami. Potřebujeme se vypovídat, získat objektivní názor. Svěřit se kamarádce/kamarádovi je sice fajn, ale většinou to nenese žádné ovoce. Sice se nám uleví, že jsme se mohli vypovídat, ale názory a doporučení budou s největší pravděpodobností zkreslené, protože kamarádi si nedokážou zachovat patřičný odstup.


Stud ruku v ruce se strachem


To, že se stydíme navštívit psychologa je velmi často spojeno se strachem. Bojíme se, že nás někdo ze známých uvidí jít do/z ordinace, že se o tom dozví v práci, že si o tom budou povídat i vrabci na střeše. Kromě toho většina lidí neví, co může od psychologické konzultace očekávat. Na co se mě bude psycholog ptát? Co mám odpovídat? Jak se připravit? Přitom tento stres je zbytečný, nechte konzultaci volně plynout, psycholog se na důležité věci vyptá, bude pečlivým posluchačem a co je hlavní, ať řeknete cokoliv, nebude vás soudit.


Žádný problém není malicherný. Cokoli, kvůli čemu jste psychicky v nepohodě si zaslouží pozornost.


Jak se odhodlat k návštěvě psychologa?

 

Zjistěte si informace

Kde můžete psychologa najít, kolik sezení u psychologa stojí a jaké má ten či onen doporučení. To jsou tři základní informace, které byste měli zjistit. Nebojte se ale, pokud vám psycholog nebude nějakým způsobem vyhovovat, můžete jej změnit. Jen ten, kterému budete schopni naplno důvěřovat, vám může doopravdy pomoci.


Překonejte strach

Porazit strach může být náročné, ale popravdě, jak dlouho svůj stav ještě vydržíte?


Objednejte se

Jste odhodláni své problémy řešit. Jakmile se zvládnete objednat, máte to nejtěžší za sebou. Teď už jen své předsevzetí dodržet a ke konzultaci se dostavit. Nenechte se zlomit, myslete na to, že to děláte pro sebe.

 

Mojra.cz – online psychologická poradna

Jako první v ČR nabízí klientům konzultace s psychology z pohodlí domova, prostřednictvím emailu, či hovorů přes Skype aj. Kromě toho, že vás nikdo neuvidí vcházet do ordinace psychologa sebou online konzultace s psychologem nese mnoho dalších výhod:

  • je zaručena naprostá diskrétnost a anonymita
  • žádné dlouhé čekací lhůty
  • úspora času, který byste strávili cestováním do ordinace psychologa
  • psycholog je dostupný i v odpoledních hodinách a odkudkoli, kde je připojení k internetu
  • klient je v prostředí svého domova více uvolněný, snadněji se psychologovi otevře a svěří i s největšími problémy
  • psychologové online poradny Mojra.cz jsou lidmi na svém místě, každý se zaměřuje na určitou oblast psychologie, čímž je zaručeno, že dostanete návrh řešení podložený léty zkušeností a praxe.

 

 

OBJEDNAT SE

 

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.