Poznáte, že má muž o vás zájem?

fashion

Potkala jste skvělého muže, máte za sebou několik schůzek a vše vypadá slibně? Chtěla byste tuto známost povýšit na vztah, ale… Muž se zatím nijak nevyjádřil a vy nevíte, jak zda to s vámi myslí vážně, nebo ve vás vidí jen krátkodobé povyražení? V dnešním článku vám přinášíme několik rad, jak poznáte, že má o vás muž skutečně zájem.


Stojí o mě, nebo ne?


Odborníci mají na tuto otázku jednoduchou odpověď – musíte být dobrá pozorovatelka a umět si správně vyložit i ty nejmenší neverbální náznaky. Muži se často snaží na své okolí, zejména na ženy, působit sebevědomým dojmem. Mnohdy se však pod slupkou siláka skrývá vcelku ostýchavá osobnost, která neumí dát najevo, co doopravdy cítí. Alespoň tedy do doby, než se ujistí, že vztah opravdu někam směřuje. A co si budeme povídat, někdy to může trvat dlouho. K jejich obraně však musíme přiznat, že se partnerce snaží svou náklonost dát najevo. Jenže ne nadarmo se říká, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Tak, jako oni se nedokáží vyznat v nás, my neumíme často rozpoznat jejich náznaky. Vysvětlení? Prosté. Ženy umí odpradávna využívat své zbraně a rafinovaně flirtují, muži se snaží o to samé, jenže svůj um zatím nedotáhli k dokonalosti.

To, že se o vás muž opravdu zajímá, můžete poznat už při seznámení. Jaké finty mají na seznamu? V první řadě se snaží upoutat vaši pozornost mrkáním, zvedáním obočí, významnými pohledy, postojem, nebo si vás okatě prohlíží (samozřejmě se u toho nechá nachytat). Jakmile si ho všimnete a začne se schylovat k osobnímu kontaktu, bude chtít zapůsobit tím nejdokonalejším dojmem, upravuje se apod. Někteří znervózní a dávají to najevo tím, že si neustále hrají s oblečením. Jiný naopak chce poukázat na svou pozici alfa samce, zaujme vyzývavou pózu, dává na odiv své tělo, svaly a pokud sedí, je to vždy s doširoka roztaženýma nohama, aby vynikla jeho chlouba. Chce vám prostě dokázat, že lepší muž, než je on neexistuje. Ačkoli to může působit samolibě, je to určitá forma obranného mechanismu a také způsob, jak dát najevo, že se mu opravdu líbíte. Projevem náklonosti může být také to, že se neustále dotýká svého obličeje, mne si bradu, mimoděk sahá na ucho apod. Z odborného hlediska se totiž naše kůže stává na dotek citlivější, pokud se nám někdo líbí. A nespornou známkou zájmu je jistě to, že když vás doprovází domů, půjčí vám např. svetr, kabát aj. Zaprvé proto, že se nejspíš ochladilo a vy jste na to nebyla připravená, zadruhé je to skvělá příležitost setkat se s vámi znovu. A pokud muž stojí o další schůzku, nesporně to o něčem svědčí.

Tolik k seznámení. Teď je namístě zaměřit se na další signály, kterými se vám muž snaží dát najevo, že to s vámi myslí vážně.

1. Nemůže z vás spustit oči, neustále navazuje oční kontakt.

2. Dotýká se vás, snaží se zaujmout místo co nejblíže k vám, chytí vás za ruku, okolo ramen apod.

3. Je uvolněný, o čemž svědčí jeho výraz tváře, často přivírá oči.

4. Specialisté zaměřující se na řeč těla tvrdí, že ať je muž otočen čelem ke komukoli, vždy špička jeho nohy směřuje k vám.

5. Přizpůsobuje svá gesta těm vašim, napodobuje je.

6. Zajímá se o vás, vaše zájmy, oblíbené jídlo, barvu apod.

7. Je dobrým posluchačem, neskáče vám do řeči, ale na druhou stranu se do hovoru zapojuje, čímž dává najevo, že ho zajímá, co si myslíte. Pamatuje si podstatné věci, které mu sdělíte. Nevnucuje vám své názory, ale je přístupný diskuzi. Dokáže si s vámi povídat dlouho do noci, aniž by byl otrávený.

8. Nesnaží se vás okouzlit výmysly, nedává na odiv své úspěchy.

9. Když nejste spolu, telefonuje nebo píše smsky, aby byl s vámi co nejvíce v kontaktu a dal vám najevo, že na vás myslí.

10. Je pozorný, připravuje vám milá překvapení.

Toto je pouze orientační výčet, jak můžete poznat partnerův zájem. Ve skutečnosti se každý muž projevuje jinak, má jiné vyjadřovací schopnosti atp. Proto jestliže si nejste jistá, kam váš vztah směřuje, můžete se partnera napřímo zeptat. V případě jakýchkoliv problémů (např. v komunikaci) doporučujeme vyhledat psychologa, který se zaměřuje na oblast partnerských vztahů. Jen ten vám poskytne odborný, avšak nezaujatý pohled na situaci a navrhne vhodné řešení. 

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.