Jak „utajit“ návštěvu v psychologické poradně?

fashion

Přestože dnes volně sdělujeme osobní informace na sociálních sítích jsou situace, o kterých se raději nikde nezmiňujeme. Mezi ně jistě patří i návštěva psychologa. Je zajímavé, že se nestydíme vystavit své (polo)nahé fotky na svém profilu, ale to, že se rozhodneme pečovat o svou duši vnímáme jako informaci, kterou je potřeba dobře střežit. No je pravda, že když ukážete, jak vám to sluší v mini plavečkách, nikdo si o vás nic moc negativního nepomyslí, ovšem když se vyfotíte před psychologickou ordinací, pomyslí si o vás, že jste blázen. Přitom to, že se dokážete ke svým problémům postavit čelem je ve skutečnosti obdivuhodné. Předsudky však odpradávna vládnou světem a ať chceme, nebo ne, zůstáváme i dnes v jejich zajetí. Proto je psychologická terapie většinou nesprávně spojována s vážnými psychickými problémy, kvůli kterým byste měli být zavřeni do blázince a většina lidí by se na vás dívala přes prsty. Hned v úvodu tuto myšlenku chceme vyvrátit, ne každý, kdo navštíví psychologa je blázen a naopak, ne každý blázen psychologa vyhledá.

Odrážejme se tedy od toho, že jednoduše nechcete (z jakéhokoliv důvodu), aby se o vaší návštěvě u psychologa kdokoliv dozvěděl. Jaké máte možnosti? Tím naoko nejjednodušším řešením je výběr ordinace, která se nachází v jiném městě, co nejdále od vašeho bydliště. Ovšem i zde nemáte stoprocentně zaručeno, že se dříve či později nesetkáte s někým známým. Třeba se zrovna vaše sousedka rozhodne odjet za nákupy do velkého města a narazí na vás právě ve chvíli, kdy opouštíte poradnu. I když si sebevíc říkáte, jak je tato situace nepravděpodobná věřte, že náhody se stávají, a ty nejnepravděpodobnější na nás číhají ve chvílích, kdy to nejméně potřebujeme. Vysvětlujte pak sousedce, že dojíždíte za psychologem takhle daleko jen z ostychu, a ne protože chcete utajit vážnou duševní poruchu.

Existuje však jedna možnost, která je naprosto diskrétní – online psychologická poradna Mojra.cz. Koncept této poradny je založen na myšlence přivést psychologa k vám, za dveře vašeho domova, a to ne fyzicky, ale virtuálně. Tak, jako si dnes tzv. od stolu objednáte prostřednictvím internetu dovolenou, dárky a mnoho dalšího, můžete si domluvit také online konzultaci s psychologem. A to se zárukou naprosté anonymity.

Účinnost online terapie je na stejné úrovni, jako osobní kontakt s psychologem, avšak přináší sebou mnoho výhod – je komfortní a dostupná všem z pohodlí domova. Jak se říká, doma je doma, proto psychologové při online konzultaci těží z toho, že budete ve známém prostředí více uvolněnější a snáze se rozpovídáte o svých problémech, než v neznámém a pro mnohé nepřívětivém prostředí ordinace. Díky úspoře času, který byste jak vy, tak psycholog strávili dojížděním do kamenné poradny, můžou psychologové online poradny Mojra.cz využít tento čas pro kontakt s vámi, neobávejte se tedy žádných dlouhým objednacích lhůt. Na konzultaci dosáhnete v co nejkratší možné lhůtě a co je nejlepší, odkudkoliv. Řekněme, že jste na dovolené a přepadne vás splín, který potřebujete ihned vyřešit, abyste si dovolenou náležitě užili. Díky online dostupnosti to není problém, jednoduše si objednáte konzultaci, v naprosté diskrétnosti vlastního pokoje si promluvíte s psychologem, dostane se vám psychické pomoci a podpory, aniž by se o tom kdokoli z vašich „spoludovolenkářů“ dozvěděl. A takovýchto situací, kdy dostupnost psychologa online oceníte, je nepřeberné množství.

Jestliže tedy hledáte cestu k řešení vašich problémů a chcete své návštěvy u psychologa před okolím utajit, zvolte si k tomu naši online psychologickou poradnu. Uděláte to nejlepší pro vaše duševní zdraví a vyhnete se řečem odsuzovačů a pomlouvačů ve vašem okolí. 

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.


Hanka

Dobry den,je tato poradna zdarma?dekuji za info