Masturbace ve vztahu ano či ne?

fashion

Ta tam jsou doby, kdy bylo sebeukájení označováno jako smrtelný hřích a příčinu mnoha nemocí. Autoerotika je dnes součástí běžného života. Je to téma, o kterém se nebojíme mluvit. A i přesto jsou mezi námi tací, kteří zastávají ryze puritánské názory, nikdy nemasturbovali, nebo to alespoň nepřiznají.


Podle statistik masturbuje 95% populace. A nemyslete si, nejsou to jen ti, kteří zrovna nemají žádný vztah, ale i ti, kteří partnera mají a jsou ve vztahu spokojeni. Masturbace není nevěra a má ve vztahu jistě své místo. Tedy… Samozřejmě jen do určité míry.


Než se dostaneme k tomu, co může masturbace vztahu dát a co vzít, měli bychom si tento pojem nejprve vysvětlit. Je to v podstatě sexuální vzrušování pohlavních orgánů formou autoerotiky, prováděné nejčastěji rukou (to s ohledem na obrovské množství různých pomůcek není podmínkou).


Co může masturbace vztahu dát?


V první řadě může být jakousi prevencí nevěry. Není totiž výjimkou, že partneři mají rozdílná libida, kdy jeden chce sex častěji než druhý.  Samozřejmě to neplatí vždy.


Může také výrazně okořenit váš sexuální život. Nikde není psáno, že vás u sebeukájení nemůže pozorovat partner. Pokud ho tedy chcete pořádně nažhavit, zkuste masturbovat před ním. Uvidíte, že jej to chladným nezanechá. Nehledě na to, že mu tak můžete ukázat, kde a jak se vás má při sexu dotýkat.


A co naopak masturbace vztahu bere?


Masturbace může vztah v mnohém okořenit, ale také jej dokáže zničit. Zejména v případě, kdy v ní partner spatřuje něco špatného. Dále také v okamžiku, kdy masturbování zcela nahradí jakoukoliv jinou sexuální aktivitu s partnerem, nebo přeroste doslova v závislost.

 



Věděli jste, že…


… muži masturbují poprvé okolo 14 roku života, ženy zhruba o 4 roky později.

… v minulosti byla masturbace označována za nemoc a léčena např. svazováním penisu, pásy cudnosti aj.

… některé studie popisují, že pravidelná masturbace posiluje imunitu, odstraňuje stres a má celkově pozitivní vliv na zdraví člověka.

… masturbace je dokonce sportovním odvětvím. Český rekord je 8h a 5 minut (F. Klimeš)


 

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.