Svatba byla omyl aneb Proč se raději nevdávat?

fashion

Každá dívka si už v dětství plánuje, jak potká toho pravého, bude mít pohádkovou svatbu, založí rodinu. Jenže pak dospěje a zjišťuje, že život není tak jednoduchý a růžový, jak si představovala a najít pana Dokonalého je skoro nemožné. Sleví ze svých nároků, už si pro ni její princ nemusí přijet na bílém koni, nemusí mít zámek a zahrnovat ji šaty. Hlavně, aby ji miloval. A ona jeho.


A léta běží. Kamarádky a spolužačky už jsou dávno vdané (některé podruhé, potřetí…) a vy stále nic. Na jakékoliv sešlosti slýcháte obligátní otázku: „Tak co, kdy už bude svatba? Ať nám, holka, nezůstaneš na ocet!“ Možná jste si už na tyto dotazy zvykla, ale vždy se vám při ní sevře žaludek. Už byste se vdávat chtěla, tak kde je problém?!


A pak, zčistajasna, vás partner (konečně!) požádá o ruku. A vy odpovíte ANO! Ale jste o svém rozhodnutí přesvědčena? Je to opravdu to, co chcete, nebo jste podlehla tlaku společnosti? Je partner tím, s kým si dokážete představit strávit zbytek života? Nebo pohádkové šťastně až do smrti za nějakou dobu vystřídá sejdeme se u rozvodu?


Žádný vztah není stoprocentní a nikdy nemůžeme tvrdit, že zrovna váš je výjimkou a vydrží až navěky. Ale je par typických důvodů, kvůli kterým byste o svatbě uvažovat neměli. Protože pokud se kvůli některému z nich vdáte, nejspíš budete po celou dobu v manželství jen přežívat…


Špatné důvody ke svatbě:


Láska k… penězům

Milujete pouze partnerův bankovní účet a neomezený limit na kartě? Tak to je rozhodně špatný důvod proč se vdávat. I když to zlatokopkám nejspíš nevysvětlíte. Materiální věci jsou však pomíjivé.


Jediná na ocet

Všechny kamarádky jsou už vdané a vy pořád nic? Setkání s nimi se mění ve výslech, proč ještě nemáte prstýnek, že mladší nebudete atd. atd. Naučte se tyto narážky ignorovat a vdejte se, až vy sama budete chtít.


Logický krok

Jste s partnerem již několik let a svatba by měla logicky následovat. Pokud necháte zvítězit logiku nad intuicí, je to špatně. Protože logické kroky nemusí být nutně šťastné. A nic si nedělejte ani z toho, že vám už není dvacet, třicet… Kdo určuje v kolika letech bychom se měli vdávat? Jen vy sama…


Řešení krize

Pokud prochází váš vztah krizí a vy vidíte ve svatbě východisko, jak z ní ven, tak vězte, že to opravdu není řešením. Nejprve si krizi musíte dořešit, protože i po svatbě se nevyhnete hádkám. Nehledě na to, že stres s plánováním svatby může krizi ještě víc prohloubit.

 


Jestliže váháte, zda si partnera vzít, nebo nevíte, jak svatbu odvolat, zkuste vyhledat psychologa. Odborník z oblasti partnerských vztahů vás dokáže vyslechnout a sdělit vám nezaujatý pohled na vaši situaci. Psycholog vám může pomoci odhalit pravou příčinu vašeho váhání a poukázat na ty skutečnosti, které vám mohou unikat. Konečné rozhodnutí však zůstane na vás.

 

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.