Partner nechce opustit milenku. Co s tím?

fashion

Doposud vám s partnerem vše klapalo, nic nenasvědčovalo tomu, že je něco špatně. Pak se však začal chovat jinak, nijak okatě, ale vy prostě víte, že se cosi změnilo. Ať už jsou to pozdější příchody z práce, neplánované služební cesty, rychle ukončované telefonáty, košile vonící dámským parfémem, účtenky za dárky, které jste nikdy nedostala aj. Partner si našel milenku!

Zrada, bolest, nenávist...

Jako by se vám najednou zhroutil celý svět, nechápete, co se pokazilo, kde se stala chyba, co jste udělala špatně, co jej k tomu vůbec vedlo. Cítíte se zhrzená, ublížená, naštvaná a prolétne vám hlavou, jak strašně ho nenávidíte za to, že tohle mohl dopustit. Jakmile se alespoň trochu uklidníte, chcete situaci co nejdříve vyřešit.


Často žena nedokáže nevěru odpustit, a trvá na rozchodu. Jindy však chce vztah zachránit, ovšem za podmínky, že muž milenku opustí. Ne vždy to však pánové vidí stejně. Uvědomují si, že vám svým chováním ublížili, ovšem důvody, které je k tomu vedly převažují nad touhou poměr ukončit.


Jak se v takovém případě zachovat?


Odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá, každý z nás má jiné limity a názory. Pravdou zůstává, že (až na výjimky) žádná žena se o partnera nechce dělit. Na řešení se ovšem musí podílet oba. Nejprve se snažte zjistit příčinu nevěry a společně navrhněte řešení. Např. pokud se všechen váš volný čas točí jen kolem domácnosti a dětí, domluvte se na určitých dnech, kdy se budete věnovat jen sami sobě, děti dejte na víkend k babičce. Získáte nové zážitky a také můžete zpestřit váš sexuální život, nebojte se experimentů, pokud je to nutné.


Přemýšlejte, jestli jste partnera neodsunula až na velmi vzdálenou kolej, nebrala jste vše, co pro vás dělá jen jako samozřejmost? Také chcete, abyste za vaše úsilí sklidila ocenění, stejně to cítí i váš protějšek. Není pro něj pak složité podlehnout krásné servírce v baru, která ho neustále chválí, podlézá mu. O to těžší je pak poměr s ní skončit.


Mnoho žen vezme věci čistě do svých rukou, pokud muž neprojeví snahu rozejít se s milenkou, tváří se, že je vše v naprostém pořádku, přičemž neustále posouvá dobu rozchodu, nic nedělá, neřeší. A proto se s onou sokyní v lásce setkají samy, ne vždy s uspokojivým výsledkem.


Může se stát, že situaci nedokážete vyřešit sama. Jestliže si s čímkoli nevíte rady, potřebujete pomoc postavit se svému strachu, posílit si sebevědomí, zjistit nezaujatý postoj na věc a získat návrh řešení, nebojte se obrátit na psychologa. 

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.