Krize v manželství. Jak ji vyřešit?

fashion

Na začátku manželství jste stále ještě opojeni štěstím, vždyť strávíte zbytek života po boku milovaného člověka. Dříve či později se ale začnou objevovat situace, které budou náročné a psychicky vypjaté. Ne vždy se vám je podaří zvládnout s čistou hlavou a vaše manželství pak může procházet krizí.



Každý člověk je jiný a má různě nastavené hranice. To, co je pro jednoho banalitou, může druhý chápat jako nepřekonatelný problém. Protože je toto téma velmi obsáhlé, pokusíme se charakterizovat ty nejrozšířenější situace, kterým můžete při manželské krizi čelit.

 


Není to ten pravý/ta pravá

 

Přemýšlíte nad svým vztahem a mnohdy vám prolétne hlavou myšlenka, že se k sobě prostě nehodíte? Říká se, že protiklady se přitahují, málokdy si k sobě vybereme partnera, který je stejný jako my. Zprvu v tom můžeme vidět vítanou změnu z našich zažitých stereotypů, později přijímáme určité kompromisy, a nakonec se může stát, že nevydržíme ani minutu v jedné místnosti.

 

Vůbec spolu nemluvíte

 

Všude slyšíme, že komunikace je základem dobrého fungování vztahu. Nedokážete-li druhému sdělit své pocity a potřeby, může to vyústit v mnohá nedorozumění.

 

Má milenku/milence

 

Nejčastěji slýcháme o manželské krizi právě ve spojení s nevěrou. Ženy hledají u milence většinou pochopení, chtějí, aby je někdo ocenil, vyslechl, rozmazloval. Muži zpravidla vyhledávají nové sexuální možnosti bez citové vazby. Ať tak či onak, odhalení nevěry je velmi bolestivé, najednou už se na ženu/muže nemůžete spolehnout, nevěříte mu/ji.

 

Manželství jako klec

 

Je samozřejmé, že chceme s manželem/manželkou trávit co nejvíce volného času. Nezapomínejte ovšem také na své vlastní koníčky a dopřejte trochu volnosti i tomu druhému.

 

Příchod potomka X děti jsou z domu

 

I šťastná událost, jakou je narození dítěte, může mít negativní dopad na váš vztah. Manželé na sebe nemají již tolik času, na prvním místě je miminko. Muž je často odsouván do pozadí a žena je po celém dni stráveném péčí o dítě a domácnost tak vysílená, že místo manželských hrátek zvolí raději spánek. Na druhou stranu i odchod dětí ze společné domácnosti nemusí být vyloženě pozitivní změnou. Všechny zažité stereotypy padnou, najednou mají manželé spoustu společného volného času, a ne vždy jej dokáží trávit pohromadě.

 

Konec mateřské dovolené


Děti povyrostly a začaly chodit do školky/školy. Pokud nemáte takové finanční možnosti, aby manželka zůstala doma a starala se o domácnost, je nasnadě, že začne chodit do práce. Končí období mužova komfortu, kdy měl navařeno, uklizeno apod.

 


 Jak vyřešit manželskou krizi? 


Existuje několik obecných rad, jak z manželské krize ven. Základním stavebním kamenem všeho je promluvit si s partnerem, zjistit jeho postoj, zda i on je ochoten pro záchranu vztahu něco obětovat. Pokud není snaha oboustranná, jsou všechny pokusy marné. Rozhovor se snažte vést v klidu, bez hádek, urážek a výčitek, pokuste se být empatičtí. Domluvte se na určitých principech – jak bude vedena domácnost, rozdělení peněz, vyzvedávání dětí ze školy, trávení dovolené. Vymezte si čas, který budete mít jen sami pro sebe a své zájmy a dopřejte to také partnerovi. Je-li to jen trochu možné, zařiďte si alespoň jednou za měsíc hlídání dětí a věnujte se pouze jeden druhému.  

 



Různá zklamání postihují i ty sebevíc šťastné páry, nepropadejte tedy panice, že jste v tom sami. Jestliže si už nevíte rady, zkusili jste vše možné a nic nepomohlo, nebojte se svěřit do péče odborníka. 

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.


Dana

Jsem tu, abych poděkoval Dr. Sunny za záchranu mého vztahu. Už čtyři roky chodím s jedním klukem, jemu je 36 a mně 31. Můj přítel byl vždy tak milující a starostlivý, že mě představil celé své rodině a přátelům jako svého snoubence poté, co jsme se před pár měsíci zasnoubili. Už jsme si stanovili datum svatby, až se mé sny náhle změnily v noční můru. Jen pár týdnů před naší svatbou se můj snoubenec změnil do té míry, že řekl, že už o vztah nemá zájem jen proto, že je ze mě unavený, věděl, že je to proto, že ho jeho bývalá přítelkyně prosila, aby Přijít. celou tu dobu, ale říkal, že se do své pasti nechytí, ale když řekl, že je po všem, věděl jsem, že to způsobila ona. Celou noc a den jsem z celého srdce plakala a prosila svého snoubence, aby se vrátil, protože už jsme měli domluvenou svatbu, ale on odmítl, dokud jsem se nedozvěděl od Dr.Sunnyho kouzelníka, kontaktoval jsem ho a on mi řekl, co mám dělat, co by některé propustil. kouzla a můj snoubenec se vrátí za 48 hodin po kouzlu. Několik dní po kouzlu, jak slíbil Dr. Sunny, byla moje snoubenka u mě doma a na kolenou mě prosila, abych mu odpustil, že ho to mrzí a neví, co se s ním stalo... to vše díky Dr. Sunny za záchranu mého vztahu. , před pár dny jsme se vzali. Pokud potřebujete sesilatele kouzel pro jakýkoli druh kouzelnické práce, kontaktujte prosím mocného duchovního muže Dr.Sunnyho na Whatsapp: +2348082943805. nebo e-mailem: drsunnydsolution1@gmail.com