Partner, milenka, dítě aneb Nevěra s následky

fashion

Skony k nevěře mají více muži než ženy. Je to dáno jejich nutkáním vydobýt si pozici alfa samce ve společnosti, touží neustále dobývat něžné pohlaví a dělat si pomyslné zářezy na pažbě. S určitostí můžeme říci, že je pro ně důvodem zejména sex. Jakmile se jim ho u partnerky nedostává, případně žena neuspokojí všechny jejich touhy, poohlédnou se jednoduše jinde. Stejně tak si najdou milenku v případě, kdy je jejich partnerka již nepřitahuje po fyzické stránce, upřednostňuje děti apod. Mnohdy ve svém chování ani nespatřují nic špatného, podle nich přece nejde o city, pouze o samotný akt. A v tomto náhledu je zásadní rozdíl mezi důvody nevěry u žen a mužů. Zatímco tedy muži mohou být nevěrní z mnoha příčin, aniž by přestali milovat partnerku, ženy naopak mohou mít tisíce důvodů k nevěře, ale nevěrné nebývají, dokud partnera milují, tedy alespoň většinou.

Odhalení partnerovy nevěry je pro ženu velmi bolestivé, najednou jako by partner pošlapal vše, co mezi vámi bylo, rozbil vztah na tisíc kousků. Existuje jediné, buď se rozejít, nebo zůstat a pokusit se znovu poskládat jednotlivé dílky dohromady. Pokud zvolíte druhou možnost, musíte být velice pečliví a na skládání nespěchat, vše má svůj čas a znovunabytí důvěry je opravdu složitý proces.


Když jeden dílek přebývá


Tak. Nejtěžší období po nevěře máte za sebou, poskládali jste vztah dohromady, ale… Jeden dílek přebývá! Tím dílkem myslíme situaci, kdy najednou vyplave na povrch to, že partner se svou milenkou zplodil dítě. Co teď? Ustojí to váš vztah? Nebudeme si nic nalhávat, nejeden pár takovou ránu nepřežil, partnerka nedokázala mít „důkaz“ nevěry na očích, neustále to v ní jitřilo staré rány, nehledě na to, že najednou tu byl další človíček, na něhož musel partner finančně přispívat. A těch otázek, těch pochybností, které vám neustále víří hlavou – nevrátí se partner k milence, nebude milovat její dítě víc než vaše? A na druhou stranu, nebude vám jednou vyčítat, že upřednostnil vás před svým dítětem?


Pravidla, tolerance, důvěra


To jsou tři základní pilíře, na kterých můžete (ne musíte!) stavět, pokud se rozhodnete dát vztahu šanci. Nastavte si pevná pravidla, buďte k sobě naprosto upřímní, nevyčítejte partnerovi, že se vídá nebo jinak podporuje milenčino a své dítě. Vymezte si hranice, udělejte kompromisy tak, abyste později nemusela sobě ani partnerovi nic vyčítat. Nezapomínejte ani na vlastní děti, pokud je s partnerem máte. Ty budou nejvíce z celé situace zmatené, sedněte si s nimi a vhodným způsobem jim vše vysvětlete, ujistěte je, že i když budou mít nového nevlastního sourozence na vaši a partnerově lásce k nim to nic nezmění.


Pokud však všechny vaše společné snahy selhávají a vy přesto nechcete vztah ukončit, nebojte se poradit s odborníkem. Psycholog s vámi celou situaci rozebere, poskytne vám oporu a cenné rady. Kromě toho je psycholog tím člověkem, který se na celou situaci dokáže dívat s nadhledem, nesoudí, netrestá, hledá podstatu věci. Pomůže vám zapracovat na vlastním sebevědomí, odpoutat se od nenávisti vůči milence a jejímu dítěti a mnoho dalšího.

 

 

 

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.