Jak na nový vztah po rozchodu?

fashion

Rozešla jste se s partnerem, nebo naopak on s vámi? Myslíte si, že se vám zhroutil celý svět a nemáte šanci na nový a šťastný vztah? Nezoufejte! Jistě rozchod je velmi psychicky náročný, ať už proběhl v dobrém, či zlém, ovšem neznamená to konec světa.


Čas pro nový začátek


Zkuste se na situaci podívat z jiného pohledu, vždyť se vám právě naskýtají možnosti, o kterých jste předtím třeba jen snila. Dopřejte si samozřejmě čas citového odpočinku, kdy můžete zhodnotit, co bylo špatně, proč vztah nevydržel – nehledejte však chyby jen v sobě, ale uvědomte si, že pro fungující partnerství je potřeba dvou. Jakmile budete plně vyrovnaná s minulostí, můžete začít navazovat nové známosti.

 


Nelze přesně vymezit období pauzy mezi vztahy, základem je však, abyste nevytloukala klín klínem. V praxi to znamená nehledat si nového přítele za každou cenu. Dejte si načas, vypracujte si pomyslný seznam vlastností, které by měl muž splňovat, aby vám vyhovoval – buďte vybíravá, ale ne přehnaně, mějte na paměti, že dokonalost neexistuje, všichni máme své chyby.



 

Žádný univerzální návod na navázání nového vztahu bohužel neexistuje. Nejdůležitější je však začít se změnami právě u sebe. Musíte mít rádi sami sebe, dopřejte si malé radosti, nechte o sebe pečovat v salonu krásy, kupte si nové šaty a lodičky na vysokém podpatku a vyrazte na dámskou jízdu. Odreagujete se a možná potkáte zajímavého muže.

 


Naučte se odpouštět


Nenávist má zhoubný účinek, nenechá vás v noci klidně spát a neustále se bude promítat do každého vašeho jednání. Ať už se na vás partner dopustil čehokoli, snažte se s tím vyrovnat buďto sami, nebo s pomocí odborníka.



Nenuťte nového přítele neustále poslouchat řeči o tom, jak vás „EX“ zklamal, jakou má novou přítelkyni, auto, dům. Stejně tak si z expřítele neudělejte nejlepšího kamaráda, který vás bude pravidelně navštěvovat apod. Určitě ani vám by se nelíbilo, kdyby váš nový partner neustále srovnával svou bývalou s vámi, nebo ji vodil k vám domů.

 

Nebuďte nedočkavá


Jestliže budete příliš tlačit na pilu, můžete odradit i sebevětšího flegmatika. Neterorizujte hned po prvním rande váš nový objev smskami a telefonáty. Nechte věci volně plynout, určitě se dočkáte dne, kdy vám svěří klíče od svého bytu i rozhovoru na téma společné budoucnosti.

 



Máte děti? Neupínejte se pouze na ně. Myslete na to, že odrostou a vy pak zůstanete sama. Samozřejmostí je, že matka staví potřeby a pocity svých ratolestí nad své. Hledejte si proto takového přítele, kterému nebudou vaše děti na obtíž. Připravujte děti postupně na příchod nového muže do domácnosti, vysvětlete jim, že zde není proto, aby nahradil jejich tatínka. Stejně tak netlačte na partnera, poznejte se nejdříve navzájem a až poté jej představte dětem.

 




V případě potřeby se nebojte konzultace s odborníkem.




Mějte na paměti: „jestliže se dokážete vyrovnat s minulostí, máte otevřené dveře do nového plně fungujícího vztahu.“

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.