Podvedla mně před svatbou s nejlepším kamarádem

fashion

Svatební přípravy jsou v plném proudu, termín svatby je pevně daný, kostel či obřadní síň rezervována, stejně tak i místo svatební hostiny. Vše by se zdálo být v naprostém pořádku, zbývá doladit pár detailů, vyzkoušet šaty, oblek, a den „D“ může začít. Avšak ne vždy probíhá tato příprava v relativním klidu, zejména budoucí nevěsta chce mít vše dokonalé a podléhá psychickému stresu. V tomto článku se ovšem nebudeme zabývat pocity ženy, ale zaměříme se pro jednou na problém, se kterým se může potýkat muž.


Svatba je pro muže sice důležitým vyústěním partnerského vztahu, většinou však všechny přípravy nechávají právě na partnerce. Přece jen pro muže není až tak zásadní, zda bude svatba v tónech růžové či fialové, zda bude svatební kytice z růží či lilií apod. Jediné téma, které jsou ochotni podrobněji řešit je otázka svatebního menu, seznam hostů a co se bude podávat k pití. V ostatním nechávají partnerce povětšinou volnou ruku. Ano, zdálo by se, že je to ideální stav, protože žena nebude muset k předsvatebnímu stresu přičíst ještě rozbroje s partnerem ohledně výzdoby apod., ovšem pro budoucí nevěstu to mnohdy znamená, že všechna tíha svatebních příprav spočívá na jejich bedrech. A paradoxně, přestože si muž myslí, že pokud se nebude partnerce do příprav vměšovat bude vše v pořádku, není tomu tak a nastane období hádek, citových výlevů ze strany ženy, výčitek aj. Ženám začne vadit laxní chování partnera, myslí si, že jim nezáleží na tom, aby vše proběhlo v pořádku. Pokud ke všemu nejsou ze strany partnera za svou snahu náležitě oceněny, můžou začít pochybovat o jeho lásce, bilancují dosavadní vztah, často dostanou strach před ztrátou volnosti a svobody apod. V úvahách se některé dostávají až tak daleko, že začnou toužit před svatbou zažít něco, na co doposud ani nepomyslely.


Muži stejně jako ženy, mají svého nejlepšího přítele, kterému se svěřují se svými tajemstvími, touhami, obavami, radostmi i starostmi, proto je nasnadě, že si tohoto člověka často volí za svědka. A jako takový má při zařizování svatby také důležitý úkol, mnohdy s ním nevěsta řeší otázky, které se týkají ženicha, protože přece jen se nejlepší přátelé znají delší dobu než partneři a ví o sobě relativně vše. V některých případech se svědek ženicha angažuje do příprav okolo svatby více než budoucí ženich, tráví s nevěstou mnoho času. Pokud snoubenci prochází jakousi předsvatební krizí, nedokáží spolu komunikovat bez hádek apod., je nasnadě, že mezi partnerkou a kamarádem může přeskočit jiskra. Je-li žena snoubenci před svatbou nevěrná, jsou zde pouze dvě možnosti, buďto se přizná, nebo ne. Před stejným rozhodnutím pak stojí i nejlepší přítel ženicha.


Zaměříme se na situaci, kdy se muž o nevěře partnerky s jeho nejlepším přítelem dozvěděl. V první řadě to bude určitě obrovský šok, pocity zrady jsou dvojnásobné. Jde o dvě nejdůležitější osoby v životě, u partnerky měl muž oporu, pokud řešil problémy s kamarádem, stejně tak u přítele hledal útěchu při krizi s partnerkou. Nyní se mu oba tyto pilíře jistoty zbortí najednou, kde a u koho má hledat oporu a pomoc? Jak se v takové situaci zachovat? V první řadě doporučujeme nejednat impulzivně, respektive muž by si měl dopřát dostatek času na rozmyšlenou, ač by to znamenalo odložit svatbu. Jakmile dokáže zpracovat své prvotní pocity zrady, měl by vyslechnou obě zúčastněné strany a jejich důvody, na základě toho se pak rozhodnout, zda dokáže oběma odpustit, nebo s nimi zpřetrhá veškeré vztahy. Rozhodně nemá cenu se příteli a partnerce snažit mstít, k ničemu to nepovede.


Čelit zradě dvou nejbližších osob je velmi těžké, proto je namístě vyhledat pomoc psychologa. Mimo jiné bude právě psycholog suplovat ono rameno, na kterém se můžete „vyplakat“ a nabídne vám nezaujatý pohled na věc, zaměří se na odhalení příčin nevěry a nabídne možná řešení. 

Připojte se do diskuze.
Zadéjte Váš kometář.